La família Girona Judo esta de celebració, el nostre mestre i fundador del club ha obtingut el 8è DAN.

El judo com a raó de ser, com a filosofia de vida, com a escola de valors. Des del 1977, als tatamis de Girona-Judo s’hi ha format milers d’esportistes que, sobretot, han après a ser persones. Convençut que el judo, creat per Jigoro Kano el 1882 a Tòquio, és molt més que una art marcial, Jaime Salas ha enlairat Girona al nivell top d’un esport en què la força i la velocitat no servirien de res sense l’estratègia i l’equilibri, sense un codi moral presidit per l’autocontrol i el respecte a l’adversari.

Tot va començar a Santander, als anys 60 del segle passat. Quan el seu pare el va introduir en la pràctica del judo, no podia imaginar-se la dimensió que prendria tot plegat. En traslladar-se a Girona, Jaime es va convertir en un pioner d’aquest esport a la ciutat dels quatre rius. Partint de zero, va fundar el club Fujiyama, embrió de l’Associació Girona-Judo, creada l’any 2000. Treballant a contracorrent, al cap d’un temps, han sabut innovar, fer créixer i mantenir el nivell del judo gironí, consolidat des de fa anys entre els més potents d’Espanya.

A base d’esforç, fermesa, dedicació i determinació, Jaime, un autèntic artesà del judo, ha obtingut recentment el vuitè Dan de Judo. Predicant amb l’exemple i fent tot el possible per fomentar i expandir la pràctica de l’esport que més l’apassiona. Fa trenta anys que coordina esdeveniments nacionals i internacionals. Durant divuit anys va organitzar la Copa Panasonic, torneig internacional de gran nivell, i durant els últims dotze es va optar per un canvi de format organitzant el Congrés Internacional de Judo de Girona, amb la participació de tècnics internacionals de renom mundial.

Tot aquest bagatge li ha permès evolucionar en el coneixement d’aquest esport centenari, olímpic des del 1964, sense deixar d’insistir en els avantatges d’una disciplina moderna i dinàmica que es manté fidel a la història i la tradició, a l’harmonia i l’estabilitat que propugnava Jigoro Kano.