La temporada 2015-2016 es posa en marxa aquest cap de setmana amb la Súper Copa Espanya absoluta, a Pamplona, i la Copa Catalunya júnior sub-21, que es disputa a Barcelona.

El campionat d’Europa sub-23 a Bratislava (Eslovàquia) i la primera prova de l’European Cup a Màlaga són les dues cites més destacades per als esportistes del Securitas-Girona Judo en la primera meitat de la temporada 2015-2016, que es posa en marxa aquest cap de setmana amb la Súper Copa Espanya de la categoria absoluta, a Pamplona, i la Copa Catalunya de la categoria júnior sub-21, a Barcelona.
Els gironins afronten les competicions continentals amb el doble objectiu de comprovar el nivell dels seus esportistes respecte dels millors judokes europeus i d’establir la base per a l’equip que, a partir del gener, competirà a la LligaNacional 2016. A Màlaga, escenari de la primera prova del circuit europeu absolut el dissabte 31 d’octubre, s’hi desplaçaran Gio Tkemeladze (66 kg), Gio Khabuliani (81 kg), Jaba Bitsadze (81 kg), Sergi Salas (90 kg) i Temo Khachidze (90 kg), mentre que per a l’europeu sub-23 de Bratislava, que tindrà lloc el dissabte 14 de novembre, ja hi té plaça assegurada Sergi Salas, a qui podrien acompanyar Bitsadze i Khachidze.
La resta de competicions previstes abans de les festes nadalenques són la Copa Catalunya absoluta (7 de novembre i 12 de desembre, a Barcelona) i l’Internacional de Moldàvia de les categories sub-21 i sub-18. Els representants del Securitas-Girona Judo afrontaran aquestes cites amb la intenció de sumar punts per al rànquing català i estatal i arribar ben situats als campionats individuals, que tindran lloc a partir del març de l’any vinent.
El 30 de gener començarà la segona fase de la temporada amb la Lliga Nacional 2016, l’objectiu prioritari del club en la competició per equips. El conjunt absolut defensarà el subcampionat de Primera Divisió aconseguit en el seu debut i ho farà amb una estructura similar (Bitsadze, Khabuliani, Khachidze, Salas i Anton Rudnyk), pendent de reforçar-se en 66 i 73 kg, els pesos baixos.
Els gironins són l’únic conjunt català a la màxima categoria. El Júnior Securitas-Girona Judo, que va ser campió el 2013, torna a la Lliga Nacional després de dos anys en blanc. La base la formen Nika Chakvetadze, Àlex Salas, Eduard Xargay i Artur Xargay, i l’equip júnior sub-21 es reforçarà amb quatre judokes més que s’incorporaran al novembre. El primer fitxatge que es podria tancar és el del cantàbric José Larralde.
Quant als campionats d’Espanya, el club participarà en les categories absoluta, júnior sub-21, cadet sub-18, infantil sub-15 i universitària. L’objectiu és doblar el nombre de medalles aconseguides la temporada passada (Sergi Salas i Jordi Acedo) i arribar als cinc podis.
“Dues proves de foc”
“Aquesta temporada volem fer un salt de qualitat irrompent a Europa. L’europeu sub-23 i l’European Cup seran dues bones proves de foc per mesurar la dimensió real de les nostres possibilitats”, explica José Salas, director tècnic del Securitas-Girona Judo, que destaca que a la Lliga Nacional l’objectiu és “consolidar el podi aconseguit la temporada passada”. Salas considera que els principals rivals seran el Judo Club Brunete (Madrid), Judo Club Valencia, Club de Judo Stabia (Extremadura) i Asociación Judo Móstoles (Madrid). “Entre aquests quatre equips i nosaltres ha d’estar el campió de lliga”, comenta. El retorn de l’equip júnior a la lliga és un altre dels aspectes destacats per al director tècnic, que reconeix que el repte és “estar al podi amb els dos equips quan la lliga acabi”.
Fèlix Estartús, president de l’Associació Girona-Judo, destaca que la planificació de la temporada 2015-2016 “reforça molt la nostra escola de judo, que setmanalment mobilitza 500 judokes”. En aquest sentit, Estartús posa de manifest que el projecte Securitas-Girona Judo “ha reforçat moltíssim l’ambient de judo no només al nostre club, sinó a la ciutat i a la comarca”, i afegeix que “indubtablement, el judo català és l’altre gran beneficiat d’aquest projecte”. El president de l’entitat té clar que tot aquest projecte no seria possible “sense els patrocinadors i la iniciativa provada, perfectament complementada amb el suport institucional de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya”.