El judoka gironí es queda a les portes d’accedir a la final en 81 kg. Nika Chakvetadze i Edu Xargay, tots dos en 73 kg, acaben setens amb un balanç de dues victòries i dues derrotes.

La medalla de bronze de Gio Khachidze en 81 kg va ser el resultat més destacat dels representants del Securitas-Girona Judo a la Super Copa d’Espanya sub-21, que va tenir lloc dissabte a Tortosa. La competició va reunir la majoria dels judokes que aspiren al títol estatal júnior que es disputarà el 5 de març a la localitat madrilenya de Pinto. A banda de Khachidze, el club gironí també estava representat per Jordi Acedo (50 kg), Jordi Villacañas (55 kg), Artur Xargay (66 kg), Àlex Salas (66 kg), Nika Chakvetadze (73 kg) i Eduard Xargay (73 kg).

Khachidze va guanyar els quatre primers combats i només la derrota contra el barcelonès Xancó (Llúria) el va privar d’arribar a la final. El tercer lloc situa el judoka gironí com un dels aspirants al podi al proper campionat d’Espanya de la categoria. Xargay i el cadet Chakvetadze, tots dos en 73 kg, van acabar la competició en setena posició amb un balanç de dues victòries i dues derrotes. Àlex Salas va perdre en primera ronda i els cadets Acedo, Villacañas i Xargay no van tenir opcions contra els seus rivals, però van complir amb l’objectiu de rodar-se per estar a punt per a la seva categoria.

“El nostre objectiu era aconseguir dues o tres medalles, però ens donem per satisfets amb el bronze de Khachidze i estem molt contents amb la competició que han fet Edu Xargay i Nika Chakvetadze”, comenta José Salas, director tècnic i entrenador del Securitas-Girona Judo, que destaca que a Tortosa “hi havia els millors judokes sub-21 d’Espanya”. Salas assenyala que el dissabte 30 “tindrem una nova oportunitat de contrastar el nivell del grup amb la disputa del campionat de Catalunya júnior.